Equip Tècnic

Adolf Gassol Ventura   Director Artístic

Estimats amics,

Prenc la iniciativa d’escriure’ls aquesta carta per presentar-los L’Orquestra Barroca de Barcelona.

Formació que està en ple desenvolupament i l’objectiu és compartir amb el públic la música dels segles XVII i XVIII en un format actual i atractiu en el qual es prioritza fluïdesa, el dinamisme i la necessitat de comunicar amb un repertori tan variat i amb diferències tan subtils i alhora gegants amb estils.

Adolf-Gassol-VenturaPer a això comptem amb músics de gran qualitat, que després de formar-se en la praxi històrica en els millors conservatoris europeus i amb els més pretigiosos intèrprets, han decidit unir-se al projecte amb seu a Barcelona i en el qual s’impliquen admirablement.

Gilles Collliard, director musical del projecte, és un violinista, director i compositor de reconegut prestigi internacional, capaç de concectar amb el públic i sorprendre amb el seu virtuosisme.

La confluència d’orquestra i director en una unió perfecte ens fa voler compartir amb vostès el nostre projecte.

Per això m’encantaria que coneguin l’orquestra per poder construir junts un projecte amb el qual es crei cultura i compartir la nostra música.

atentament,
Adolf Gassol Ventura
Director Artístic Orquestra Barroca de Barcelona


Solista, compositor, director d’orquestra i professor, Gilles Colliard és un músic complet.

Nascut a Ginebra el 1967, Gilles Colliard va estudiar violí al “Conservatori Superior de Música”, on va obtenir el primer premi de virtuosisme en la classe de Jean-Pierre Wallez, perfeccionat més tard la seva tècnica amb Tibor Varga.

Gilles Colliard

Des dels 15 anys actua a tot el món com a solista i músic de cambra.
A interpretat concerts de Mozart, Bruch, Brahms, Txaikovski, Dvorak, Beethoven, Paganini, Bartok i Mendelssohn amb l’Orquestra de la Suisse Romande, la London Chamber Orchestra, l’Orquestra Filharmònica de Bohèmia, la North Carolina Festival Orchestra i el Budapest Concentus Hungaricus. Al Victoria Hall a Ginebra, el Queen Elizabeth Hall a Londres, el Conservatori de Moscou, l’Acadèmia Frederic Chopin a Varsòvia, etc.).
A l’edat de 18 anys, Gilles Colliard va ser concertino a la Lausanne Vocal and Instrumental Ensemble, a la Camerata de Ginebra i en la Lausanne Sinfonietta Orchestra i, a l’edat de 22 anys, va ser nomenat concertino a la Bienne Symphony Orchestra.

A una edat primerenca, el seu amor per la música barroca el va portar a estudiar el repertori en profunditat utilitzant instruments d’època. Va fundar el Amarcordes Ensemble amb el clavecinista Michel Kiener i va actuar amb Gustav Leonhardt i Casa LeonhardtAl mateix temps va compondre les seves primeres obres, que aviat es van gravar en un disc finançat pel Govern de Ginebra. 

Continuar llegint


Esther Gassol  Arxiu Musical

esther gassol