Martorelles acollirà la primera temporada de música antiga a càrrec de l’OBB

L’Orquestra Barroca de Barcelona que compta amb el violinista Gilles Coliard com a director musical.

L’Orquestra Barroca de Barcelona presentarà el proper diumenge 24 de febrer a les dotze del migdia al Celler de Carrencà el primer concert de la primera temporada de Música Antiga de Martorelles que porta per títol Dibuixant el barroc.

+ info:  http://www.martorelles.cat/actualitat/noticies/martorelles-acollira-el-prime

CD, compte rendu critique. Vivaldi : Les Quatre Saisons (Gilles Colliard, 1 cd Klarthe, 2015)

CD, compte rendu critique. Vivaldi : Les Quatre Saisons (Gilles Colliard, 1 cd Klarthe, 2015). Encore une énième version des Quatre Saisons Vivaldiennes ? En vérité celle-ci compte indiscutablement ; pour sa conception exhaustive, combinant non sans raison, le verbe à la musique ; pour l’intégrité de sa réalisation instrumentale… à la faveur d’un excellent engagement de l’ensemble sur instruments d’époque, l’Orchestre Baroque de Barcelone, le chef et violoniste Gilles Colliard…..
Continuer la lecture: http://www.classiquenews.com

Entrevista a Gilles Colliard, director de l’Orquestra Barroca de Barcelona

Paul Brial Ete 2010Per Martí Sancliment, Revista Musical Catalana

Gilles Colliard resideix a Tolosa de Llenguadoc, on desenvolupa una intensa activitat musical, pedagògica i artística. Mensualment travessa els Pirineus per visitar Barcelona, que, ens confessa, estima d’una forma molt especial. Una estona de conversa plegats ens porta a la introspecció sobre la seva tasca al capdavant de l’Orquestra Barroca de Barcelona i, com qui no vol la cosa, a parlar de retòrica, de bellesa, de música i de memòria…

ver más:   revistamusical.cat/entrevista

Christophe Coin i l’Orquestra Barroca de Barcelona

obb-1
L’Orquestra Barroca de Barcelona (OBB) dirigida per Gilles Colliard va oferir diumenge passat un molt bon concert a l’auditori «Eduard Toldrà» del Conservatori Municipal de Música de Barcelona. L’OBB va comptar amb un convidat de luxe: el gran violoncel·lista francès Christophe Coin.

l’OBB va estar formada, a més pel propi Gilles Colliard a la direcció i al violí concertino, per Meritxell TianaAdolf GassolFrancesc PucheMaria del Mar BlascoNausica Berni i Alejandro Correa (violins), Núria Pujolràs i Jairo Londoño (violes), Dimitri Kindynis i Albert Martín (violoncels), Oriol Casadevall (contrabaix) i Eva del Campo Cassé (clavicèmbal).

ver más:   www.nuvol.com/critica

La Orquesta Barroca de Barcelona grabará las 4 Estaciones de Vivaldi

logo-alargado

 

La Orquesta Barroca de Barcelona (OBB) grabará las “Cuatro Estaciones” de Vivaldi para Harmonia Mundi, uno de los proyectos más relevantes que debe afrontar bajo el impulso de su nuevo director artístico, Gilles Colliard, presentado hoy en Barcelona.

Asimismo, la OBB tiene previsto editar un disco dedicado a la música de Leclair, y tiene programados conciertos en el Teatro Zénith de París y en el Teatro de Evian.

ver más :  lavanguardia.com/cultura/